توده های کلیوی به رشد یا وجود تومور غیرطبیعی در کلیه اشاره دارند. همه توده های کلیه سرطانی نیستند و با درمان های ساده از بین می روند. درک علت، عوارض ایجاد شده، علائم، راه های تشخیص، گزینه های درمانی و اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت موثر توده کلیه بسیار مهم است. اگر دچار این بیماری هستند با تا آخر این مقاله از مجله جراحی لاغری همراه باشید.
به کیست های ساده کلیه یا تومورهای بدخیمی که در اثر رشد غیر طبیعی سلول ها در کلیه ایجاد می شوند، توده کلیوی گفته می شود. همان طور که گفتیم این توده ها دو نوع هستند که در ادامه آن ها اشاره می کنیم:
👈بیش تر بخوانید: مهم ترین خطرات سنگ کلیه
معمولا موارد زیر در افزایش خطر بروز انواع توده های کلیوی نقش دارند:
در صورت بروز توده در کلیه ممکن است، مشکلات زیر نیز به وجود بیایند:
در صورت وجود توده در کلیه احتمال مشاهده علائم زیر بسیار زیاد است:
👈بیش تر بخوانید: درد کلیه نشانه چیست؟
متخصص اورولوژی برای تشخیص انواع توده های کلیوی از روش های زیر استفاده می کند:
معمولا بسته به نوع توده کلیه و وضعیت بیمار از روش های زیر برای درمان استفاده می شود:
برای جلوگیری از ایجاد توده های کلیوی باید موارد زیر به خوبی رعایت کرد
تشخیص زود هنگام و قطعی انواع توده های کلیه اهمیت زیادی دارد که در زیر به آن می پردازیم:
تشخیص و درمان به موقع توده های کلیه در مراحل اولیه ممکن است به حفظ عملکرد کلیه کمک کند.
تشخیص زودهنگام توده کلیه، به ویژه توده بدخیم، در بهبود نتایج درمان و نجات جان افراد نقش مهمی ایفا می کند
مداخله به موقع می تواند به جلوگیری از گسترش توده های بدخیم کلیه به بافت های اطراف یا اندام های دور کمک کند و خطر متاستاز و رشد آن ها را کاهش دهد و میزان موفقیت درمان را افزایش دهد.
👈بیش تر بخوانید: واریکوسل
درک علت، عوارض، علائم، تشخیص، گزینه های درمانی و استراتژی های پیشگیرانه مرتبط با توده کلیه برای تشخیص زودهنگام و مدیریت موثر آن ضروری است.
معاینات منظم، اصلاح شیوه زندگی، و مراقبت فوری پزشکی می تواند به طور قابل توجهی بر نتیجه افراد مبتلا به توده کلیه تاثیر بگذارد. برای تشخیص دقیق و برنامه درمانی شخصی باید با یک متخصص اورولوژی مشورت کنید. با مراقبت مناسب، افراد می توانند تاثیر توده های کلیه را بر سلامت و رفاه کلی خود به حداقل برسانند.
توده های کلیه نسبتاً شایع هستند و در افراد در گروه های سنی مختلف قابل تشخیص هستند. با این حال، اکثر توده های کلیه خوش خیم هستند و خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارند.
بله، توده های کلیه می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند. توده های بدخیم کلیه، مانند کارسینوم سلول کلیه، پتانسیل سرطانی بودن را دارند و نیاز به مراقبت دقیق پزشکی دارند.
منبع: سایت دکتر صادق زاده – متخصص اورولوژی