اگر سنگ کلیه دارید و به دنبال درمان آن با دارو هستید، تا آخر این مقاله با ما باشید در این مقاله از مجله جراحی لاغری شما متوجه می شوید که چه زمانی دارو و قرص برای درمان سنگ کلیه موثر هستند و با انواع قرص دفع سنگ کلیه، بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه آشنا می شوید.
معمولا قرص و سایر داروها برای کاهش درد، کاهش التهاب، حل شدن و خروج راحت سنگ های بسیار ریز از مجاری ادراری استفاده می شود، بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه را بر اساس نوع، اندازه، محل تشکیل آن برای بیمار تجویز می کنند.
اگر سنگ با مصرف قرص و سایر داروها مانند شربت و آمپول از بین نرود، متخصص اورولوژی برای درمان آن به سراغ روش های جراحی و دستگاه سنگ شکن خواهد رفت.
👈بیش تر بخوانید: بهترین راه ها برای جلوگیری از سنگ کلیه کدامند؟
اگر سنگ کلیه با مصرف دارو از بین برود، دیگر نیازی به انجام جراحی سنگ کلیه، بیهوش و بی حس کردن بیمار . این روش بسیار ساده و آسان است و حتی احتمال دارد برای دفع سنگ های بزرگ نیز موثر باشد.
با از بین رفتن سنگ کلیه از طریق دارو، احتمال تشکیل مجدد آن بسیار کم است، چون این قرص ها برای پاک سازی و سم زدایی کلیه نیز تاثیر بسزایی دارند.
قرص های سنگ شکن کلیه به دو دسته تقسیم می شوند:
معمولا متخصص اورولوژی با توجه به شرایط بیمار، نوع سنگ، اندازه آن، قرص های زیر برای دفع سنگ های کلیوی تجویز می کند:
این قرص یکی از قوی ترین داروها برای حل و شکستن سنگ کلیه است، رواتینکس حاوی اسیدهای چرب است که به حل شدن و خرد کردن سنگ های کلیه و دفع آسان آن ها کمک می کند. مصرف قرص رواتینکس باید طبق دستور پزشک مصرف شود، برای اثر بخشی این قرص باید آن را روزی ۳ تا ۴ بار و نیم ساعت قبل از غذا مصرف کرد.
ترکیبات این دارو برای حل شدن سنگ کلیه قوی هستند و به دفع آسان و بهبودی عملکرد کلیه کمک می کنند، برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه موثر هستند. باید این قرص هر ۶ ساعت یک بار با آب زیاد مصرف کرد.
این دارو می توان بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه باشد چون برای دفع انواع سنگهای کلیوی موثر است و علاوه بر خرد کردن سنگ های کلیه، درد و التهاب را کاهش می دهد و کلیه را از رسوبات و سموم پاکسازی می کند.
برای دفع سنگ کلیه باید سیستون را روزی ۲ بار مصرف کرد، می توان به مدت ۴تا ۶ ماه و تا زمان دفع کامل سنگ از این دارو استفاده کرد.
زول اوروسپت برای درمان عفونت سنگ کلیه، عفونت مجاری ادراری، درد، التهاب و دفع سنگ کلیه برای بیمار تجویز می شود، این دارو باید ۳ بار در روز و هر بار ۲عدد بعد از غذا مصرف شوند.
این قرص یک شل کننده عضلات است که به دفع راحت ادرار کمک می کند، نحوه مصرف و دوز این دارو بستگی به شرایط بیمار دارد و باید در ساعت مشخصی مصرف شود و از قطع خودسرانه آن پرهیز کرد.
برای دفع سنگ های کلیوی بسیار ریز، تامسولوسین تجویز می شود، این دارو برای رفع انسداد مجاری ادراری و خروج راحت سنگ کلیه، پاکسازی مثانه مناسب است. این دارو را باید در طول روز یکبار و نیم ساعت پس از غذا مصرف کرد.
این دارو به دلیل بهبود عملکرد کلیه ها، حل کردن سنگ های کلیه و پاکسازی کلیه از رسوبات، درمان عفونت و جلوگیری از رسوب مجدد املاح، می تواند بهترین دارو برای دفع سنگ کلیه باشد. باید روزی ۳ بار و هر با ۲ قرص را همزمان مصرف کرد.
این قرص برای سنگ شکنی مفید است، جریان ادارا را افزایش می دهد و خروج کلیه از طریق ادارا آسان و درد آن را کاهش می دهد. ۲عدد از این قرص را باید ۸ ساعت یک بار مصرف کرد.
👈بیش تر بخوانید: عمل TUL سنگ کلیه چگونه انجام می شود؟
معمولا قرص ها و داروهای سنگ کلیه برای افراد زیر تجویز نمی شود:
همه قرص های مورد استفاده دارای عوارض خاصی هستند که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم:
اگر سنگ کلیه با قرص و سایر داروها درمان نشود، باید از روش های زیر استفاده شود:
انتخاب بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:
در صورت ابتلا به سنگ کلیه، حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش درمانی برای شما تجویز شود.
برای تسکین درد خفیف سنگ کلیه می توانید اقداماتی را در خانه انجام دهید.
👈بیش تر بخوانید: درمان سنگ کلیه با عمل RIRS چگونه انجام می شود؟
متخصص اورولوژی معمولا برای دفع راحت سنگ های کلیوی و حل شدن آن، قرص های رواتینکس، لیتورکس، سیستون، زول اوروسپت، نیفدیپین، تامسولوسین، کانفرون بیونوریکا، رودیورتیک را برای بیمار تجویز می شود.
مصرف قرص های دفع سنگ کلیه باید حتما زیر نظر پزشک باشد، چون ممکن است عوارضی جدی یا تداخل دارویی به همراه داشته باشند. این قرص باید طبق دستور پزشک در زمان های مشخصی مصرف شوند.