داشتن آلت تناسلی پرده دار یک از مشکلات رایج در بین مردان است، برخی از نوزادان پسر در هنگام تولد به صورت مادرزادی این مشکل را دارند و برخی دیگر ممکن است در هنگام ختنه کردن این مشکل برایشان به وجود بیاید، در هر صورت این مشکل را می توان با جراحی برطرف کرد. اگر شما جزء این دسته افراد هستید و یا فرزندتان این مشکل را دارد، به شما توصیه می کنیم این مقاله از مجله جراحی لاغری را تا آخر بخوانید و با جراحی پرده آلت، زمان و نحوه انجام آن، مزایا و عوارض این جراحی آشنا شوید.
زمانی آلت تناسلی و کیسه بیضه در یک غشا قرار گرفته باشند و پوست آلت به پوست بیضه متصل باشد، می گویند فرد داراری آلت تناسلی پرده دار است. در این حالت آلت کوتاه تر از حالت طبیعی خود به نظر می رسد، این پوست اضافی باعث ایجاد درد و ناراحتی در هنگام رابطه جنسی می شود و استفاده از کاندوم را برای فرد غیر ممکن می کند.
زمانی که این مشکل در فرد تشخیص داده می شود باید برای درمان آن به متخصص اورولوژی مراجعه کند، اورولوژیست برای برطرف کردن این مشکل، جراحی پرده آلت را توصیه می کند.
آلت تناسلی پرده دار یابه اصطلاح پرده ای شدن به وضعیتی گفته می شود که در آن پوست اضافی بین آلت تناسلی و کیسه بیضه وجود دارد. این عارضه می تواند در ظاهر آلت تناسلی و عملکرد آن در هنگام نعوظ و مقاربت تاثیر بگذارد. خوشبختانه، درمان های مختلفی برای این مشکل وجود دارد.
انتخاب روش درمان مناسب به عوامل مختلفی مانند شدت عارضه، سلامتی عمومی بیمار و ترجیح او بستگی دارد. برای انتخاب بهترین روش درمان، باید با یک متخصص اورولوژی مشورت کرد.
اگر آلت پردار دار در کودکی و نوزادی تشخیص داده شود، بهتر است، درمان ان تا سن ۱۸ماهگی انجام شود تا کودک خاطره بدی از جراحی و درد را به خاطر نداشته باشد. اما در برخی از موارد ممکن است به دلیل رشد ناکامل این اعضا امکان جراحی در این سنین وجود نداشته باشد.
البته جراحی برداشتن پرده هیچ محدودیت سنی ندارد و می توان این عمل را در بزرگسالی نیز انجام داد؛ اگر فرد مشکلی با این موضوع ندارد و دردی و ناراحتی احساس نمی کند، می تواند این عمل را انجام ندهد.
در صورتی که پوست اضافه، با جراحی پرده آلت درمان نشود، ممکن است علائم زیر بروز کنند:
در این جراحی متخصص اورولوژی با کمک ابزار مخصوصی جراحی، پوست بین آلت و بیضه را برش می دهند و قسمت اضافی آن را بر می دارد و محل برش را بخیه می زند.
پرده آلت تناسلی یا Frenulum یک تکه پوست نازک است که زیر آلت تناسلی، بین سر آلت و کیسه بیضه قرار دارد. این پرده در حالت نعوظ کشیده می شود و به انزال کمک می کند. در برخی موارد، این پرده ضخیم تر یا بلندتر از حد معمول است که می تواند به مشکلاتی مانند درد در هنگام نعوظ یا مقاربت، انزال زودرس و یا مشکل در بهداشت آلت تناسلی منجر شود.
برای تشخیص پرده دار بودن آلت تناسلی می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
پوست اضافه بیضه، که به نام “آلت تناسلی پرده دار” نیز شناخته می شود، به افزایش و شل شدن پوست کیسه بیضه اشاره دارد. این عارضه می تواند در اثر افزایش سن، کاهش وزن ناگهانی، و یا عوامل ژنتیکی ایجاد شود.
علائم پوست اضافه بیضه شامل:
درمان پوست اضافه بیضه به میزان افتادگی پوست و علائم آن بستگی دارد. در موارد خفیف، می توان از لباس های زیر حمایتی استفاده کرد. اما در موارد شدیدتر، جراحی تنها راه حل برای رفع این عارضه است.
جراحی اسکروتوپلاستی، رایج ترین روش برای درمان پوست اضافه بیضه است. در این روش، پوست اضافی برداشته شده و کیسه بیضه سفت تر می شود.
👈بیش تر بخوانید: بیماری پروستات چه عواقبی دارد؟
اورولوژیست باید در یک جلسه مشاوره، اقدامات لازم قبل از عمل و نحوه انجام آن را برای بیمار توضیح دهد. اقدامات لازم قبل از عمل عبارتند از:
برای برداشتن پرده باید مراحل زیر را با مهارت بالا انجام داد:
👈بیش تر بخوانید: بیماری واریکوسل چیست؟
برای بهبود سریع بیمار و کاهش عوارض بعد از عمل رعایت نکات زیر ضروری است:
👈بیش تر بخوانید: روش های بزرگ کردن طول الت تناسلی
با انجام جراحی برای برداشتن پوست اضافی، ظاهر آلت بهتر و بلندی آن نمایان می شود، درد و ناراحتی در هنگام رابطه جنسی و یا دفع ادرار برطرف می شود، اعتماد به نفس بیمار در رابطه جنسی بالا می رود و مشکلات نعوظ در مرد حل می شود.
جراحی پرده آلت، توسط اورولوژیست با تجربه انجام می شود که در آن پوست اضافی بین آلت و بیضه را برمی دارد، با این کار مشکلات ناشی از پرده آلت نیز برطرف می شوند.
برای جلوگیری از بروز عوارض بعد از عمل باید به پزشکی که در شاخه اورولوژی تخصص دارد، مراجعه کنید و توصیه های پزشکی متخصص اورولوژی را به خوبی رعایت کنید.