پروستات غده ای به اندازه یک گردو است، که در زیر مثانه و در مسیر مجرای ادراری قرار دارد. در برخی مواقع ممکن است در عملکرد این غده اختلال ایجاد شود و نیاز به درمان آن باشد.
یکی از روش های درمانی برای از بین بردن مشکلات پروستات در مردان، جراحی پروستات است. چندین روش جراحی برای درمان این مشکلات وجود دارد که ما در این مقاله از مجله جراحی لاغری سعی داریم درباره این روش ها و نحوه انجام آن ها بحث کنیم.
متخصص اورولوژی برای درمان پروستات می تواند از روش های زیر استفاده می کند:
در این روش جراح شما با اعمال بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و با ایجاد بک برش بین شکم و بیضه به طور مستقیم به پروستات دسترسی پیدا می کند و برای برداشتن بخش آسیب دیده و یا همه آن اقدام خواهد کرد، مدت زمان انجام این روش بین یک تا یک و نیم ساعت است.
یکی دیگر از روش های جراحی این عارضه روش پرینه است، در این عمل نیز با اعمال بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی، باید بین مقعد و بیضه یک برش ایجاد کرد. در این حالت جراح به راحتی با پروستات دسترسی دارد و می تواند قسمت های آسیب دیده آن را خارج کند.
در این روش با ایجاد یک برش کوچک در پایین شکم و با وارد کردن دستگاه لاپاراسکوپ مجهز به ابزار جراحی و دوربین به طور غیر مستقیم به پروستات دسترسی پیدا می کند.
جراح، تمام مراحل جراحی را کمک ابزار جراحی متصل به دستگاه لاپاراسکوپ انجام می دهد. دوربین لاپاروسکوپ تصاویر داخل بدن را بر روی مانیتور ارسال می کند و جراح روند جراحی را از این طریق مشاهده می کند.
در لاپاراسکوپی با کمک ربات، تمامی مراحل جراحی مانند لاپاراسکوپی انجام می شود، با این تفاوت که جراح هیچ مداخله دستی در انجام مراحل ندارد و با کمک یک بازوی رباتیک و دوربین متصل به مانیتور فرایند عمل را مدیریت می کند.
در جراحی پروستات با روش اندوسکوپیک، جراح بدون ایجاد هیچ گونه برشی در سطح پوست یک لوله بلند را از نوک آلت عبور می دهد و بخشی از بافت آسیب دیده را پروستات را برش می دهد.
در این روش با نیز مانند روش اندوسکوپیک بدون هیچ برشی یک اسکوپ از طریق مجرای ادرار و مسیر پیشابراه وارد بدن می شود، با رسیدن به محل مورد نیاز، جراح می تواند بخشی از بافت پروستات را مانع جریان عادی ادرار می شود را با کمک لیزر برش دهد.
این روش برای افرادی به کار می رود که دارای بزرگی پروستات خوش خیم هستند و جراح از طریق مجرای ادرار وارد می شود و بخش بزرگ شده پروستات را با کمک یک سیم حلقوی برش می دهد. بخش جدا شده وارد مثانه می شود و بعد از اتمام جراحی، از مثانه خارج می شود.
جراح در این روش با ایجاد یک برش کوچک در پروستات و گردن مثانه باعث گشاد شدن مجرای ادرار می شود.
بیشتر بخوانید:
۰ تا ۱۰۰ سنگ کلیه
آیا با بیماری واریکوسل در مردان آشنایی دارید؟
زمانی بیمار در شرایط زیر قرار می گیرد پزشک برای بیماری جراحی تجویز می کند:
انواع روش های جراحی برای درمان پروستات نیاز به بیهوشی و بی حسی دارد؛ بنابراین فرد اگر بیماری زمینه ای دارد و داروی خاصی مصرف می کند، باید آن را با پزشک خود در میان بگذارد تا بروز مشکلات جدی پیشگیری شود.
اگر فردی داروی آسپرین یا داروی درد مفاصل و پا مصرف می کند، باید ده روز قبل از انجام عمل پروستات، مصرف آن را قطع کند.
بیشتر بخوانید: جراحی سنگ کلیه چگونه انجام می شود؟
بیمار بعد از انجام عمل پروستات ، برای بهبودی سریع لازم است توصیه پزشکی زیر را به خوبی رعایت کند:
این عمل نیز مانند جراحی های دیگر دارای یکسری عوارض و خطرات است که احتمال بروز آن در همه افراد به یک اندازه نیست. این عوارض عبارتند از:
برای درمان مشکلات پروستات، انواع روش های جراحی مانند لاپاراسکوپی، اندوسکوپیک، لیزر، TURP و TUIP، پرینه و رتروپوبیک به کار می روند.