یکی از روش ها مورد استفاده برای درمان سنگ کلیه، عمل TUL است. در این روش می توان از طریق مجرای ادراری به کلیه دسترسی پیدا کرد. درمان سنگ کلیه با روش TUL برای سنگ های به کار می رود که از طریق دستگاه سنگ شکن از بین نمی روند.
اگر شما هم سنگ کلیه دارید و متخصص اورولوژی برای درمان آن روش TUL را به شما پیشنهاد کرده، خواندن این مقاله از مجله جراحی لاغری را به شما توصیه می کنیم. در این مقاله با عمل TUL، روش انجام، مزایا و معایب آن آشنا خواهید شد.
TUL یک روش غیرتهاجمی برای شکستن سنگ کلیه است که در ان بدون ایجاد هیچ برشی بر روی سطح پوست و از طریق مجرای ادراری می توان به کلیه دسترسی پیدا کرد.
روش TUL جزء عمل های سنگ شکن درون اندامی است، که با وارد کردن یک لوله با نام یورتروسکوپ، از طریق مجرای ادراری می توان سنگ کلیه را پیدا کرد و آن را با کمک لیزر به قطعات ریز تبدیل کرد.
👈بیش تر بخوانید: آیا با انواع روش های جراحی سنگ کلیه آشنایی دارید؟
معمولا پزشک در موارد زیر از سنگ شکن درون اندامی TUL استفاده می کند:
برای انجام عمل TUL بیمار باید طبق دستور پزشک عمل کند، اگر داروی خاصی مصرف می کند و یا بیماری زمینه ای دارد، باید با پزشک خود در میان بگذارد. همچنین باید قبل از عمل تست های مانند آزمایش خون، سونوگرافی، سی تی اسکن و … را انجام دهد.
رعایت موارد زیر قبل از عمل الزامی است:
👈 بیش تر بخوانید: بی اختیاری ادرار در مردان و زنان
پزشک برای شکستن سنگ کلیه ای که در حالب گیر کرده، باید از روش TUL استفاده می کند و باید برای این عمل مراحل زیر را با دقت و مهارت بالایی انجام دهد:
👈بیش تر بخوانید: مزایای جراحی سنگ کلیه از طریق پوست PCNL
برای بهبودی سریع بیمار و جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه رعایت موارد زیر ضروری است:
انجام روش TUL از طریق مجاری ادراری دارای مزیت های است که در زیر به ان ها می پردازیم:
👈بیش تر بخوانید: مراحل انجام عمل RIRS برای سنگ کلیه را بیش تر بشناسید.
این عمل نیز مانند سایر عمل های جراحی ممکن است دارای یکسری عوارض احتمالی باشد، اگر عمل توسط یک پزشک بی تجربه انجام شود و یا مراقبت های لازم بعد از عمل به خوبی رعایت نشوند، احتمال بروز عوارض زیر بیشتر می شود:
TUL روشی برای شکستن و خارج کردن سنگ کلیه است، سنگ های در حالب گیر کردند و یا اندازه بزرگی دارند با این روش درمان می شوند.
با وارد کردن لوله یورتروسکوپ از طریق مجرای ادراری به داخل داخل کلیه و حالب می توان محل دقیق سنگ را پیدا و با کمک لیزر آن را خرد کرد. قطعات خرد شده سنگ از طریق سبد مخصوص متصل به یورتروسکوپ جمع آوری و از بدن خارج می شود.
با انتخاب یک متخصص اورولوژی خوب و رعایت مراقبت های بعد از عمل می توان از بروز عوارض جلوگیری کرد و عمل را با موفقیت انجام داد.