امروزه روش های زیادی برای کاهش وزن وجود دارند، اغلب افراد به دنبال روش بدون عوارض هستند. یکی از روش هایی که عوارض کمتری نسبت به سایر روش دارد بوتاکس معده است. البته این روش هم عوارضی دارد، اما احتمال بروز عوارض در آن بسیار کم است.
به هر حال افرادی که قصد انجام بوتاکس معده را دارند، می خواهند با عوارض بوتاکس معده آشنا شوند تا بهتر برای انجام این روش تصمیم بگیرند. در ادامه این مقاله از مجله جراحی لاغری با ما همراه باشید.
روشی است که در آن با کمک آندوسکوپی، نوعی سم به نام بوتولینوم به داخل عضلات معده تزریق می شود. این سم فعالیت عضلات معده را کاهش می دهد، غذا مدت زمان بیشتری در معده می ماند و فرد احساس سیری می کند و اشتهای غذا خوردن را ندارد، با خوردن غذای کم کاهش وزن اتفاق می افتد.
قبل از پرداختن به عوارض بوتاکس معده لازم است عملکرد بوتاکس بر روی معده را بررسی کنیم.
با تزریق بوتاکس به معده میزان انقباض ماهیچه های معده کاهش می یابد و سرعت تخلیه معده کم می شود، در این حالت غذا مدت زمان بیشتری در معده می ماند و تخلیه معده به تعویق می افتد.
در روش بوتاکس معده غذا دیرتر هضم می شود و بیمار به مدت طولانی تری احساس سیری می کند. بنابراین بیمار غذای کمی می خورد و کالری دریافتی او کاهش می یابد و وزن خود را از دست می دهد.
👈بیش تر بخوانید: با انواع روش های پیکرتراشی آشنا شوید.
تقریبا می توان گفت که عوارض بوتاکس معده نسبت به روش های جراحی لاغری بسیار کمتر است، چون تزریق بوتاکس معده با روش اندوسکوپی صورت می گیرد که در آن هیچ گونه آسیبی به بدن و اندام داخلی وارد نمی شود.
از دیگر مزیت های بوتاکس این است که نیازی به برش های کوچک و بزرگ برای انجام آن نیست و جای بخیه بر روی بدن باقی نمی ماند.
اما برخی از افراد که این روش را انجام دادند با حالت تهوع، حساسیت، یبوست، ضعف عضلانی و درد مواجه شدن که در ادامه به طور متخصر درباره آن بحث می کنیم.
👈بیش تر بخوانید: آیا لاغری موضعی با دستگاه امکان پذیر است؟
در اینجا به برخی از مهمترین عوارض این روش اشاره خواهیم کرد، البته بیشتر عوارض کوتاه مدت و طبیعی هستند، بعد از گذشت چند روز از بین می روند. اگر تزریق توسط افراد غیر متخصص صورت بگیرد احتمال بروز عوارض بیشتر می شود.
حساسیت بدن به سم بوتولینوم از مهم ترین عوارض تزریق بوتاکس است. این حساسیت می تواند شامل؛ تورم در صورت و گلو، مشکل تنفسی، سرگیجه، عفونت ریه هستند. بیمار باید در صورت داشتن حساسیت از انجام دوباره این روش پرهیز کند.
احساس درد در ناحیه شکم یا سردرد از جمله عوارض این روش درمانی است که کوتاه مدت است و بعد از چند روز این درد بر طرف می شود.
یکی از عوارض بوتاکس معده که می تواند خطرناک باشد نکروز و سیاه شدن بخشی از معده است:
در صورتی که تزریق توسط افراد متخصص و حرفه ای انجام نشود، مشکلاتی مانند سیاه شدن معده را به دنبال داشته باشد. مثلا تزریق بیش از حد مجاز بوتاکس به معده می تواند عامل این عارضه باشد.
این عارضه خطرناک است اما احتمال ایجاد آن بسیار کم است و در صورت تزریق نادرست توسط پزشک بی تجربه ممکن است اتفاق بیفتد.
تزریق بوتاکس به معده باعث کند شدن عملکرد عضلات معده و دیر هضم شدن غذا می شود، این حالت ممکن است برای برخی افراد منجر به یبوست شود.
تزریق بوتاکس معده به صورت مکرر می تواند در عملکرد طبیعی معده اختلال ایجاد کند.
ممکن است در اثر تزریق نادرست، بوتاکس به سایر نواحی منتشر شود، که باعث ضعف عضلانی در سراسر بدن و یا از دست دادن کنترل مثانه می شود.
از دیگر عوارض بوتاکس معده اثر نکردن سم بروی عضلات معده به دلیل کافی نبودن مقدار تزریق و یا تزریق به محل اشتباه است. همچنین احتمال مقاوم بودن عضلات به این سم نیز در برخی موارد وجود دارد.
اثرات بوتاکس معده کوتاه مدت است و بعد از گذشت شش تا یکسال ماندگاری آن از بین می رود. با وجود کوتاه مدت بودن آن باز مزیت های زیادی دارد، تاثیرات مثبت از عوارض بوتاکس معده بیشتر است و به صورت زیر بروز می کنند:
👈بیش تر بخوانید: مهم ترین مزایای جراحی لاغری را بشناسید.
هم عوارض کوتاه مدت و هم عوارض بلند مدت در بین بیماران مشاهده شده، عوارضی که بیمار معمولا در چند روز اول تجربه می کند، بعد از گذشت دو تا سه روز از بین می روند:
برخی دیگر از عوارض بوتاکس معده بلند مدت هستند و تا پایان تاثیر بوتاکس وجود دارند:
همان طور که در بالا گفتیم؛ احتمال ایجاد عوارض تزریق بوتاکس معده بسیار کم است اما در صورت تزریق نادرست توسط افراد غیر متخصص منجر به بروز عوارض می شود یا احتمال ایجاد این عوارض دو برابر می شود.
بنابراین انتخاب یک پزشک متخصص برای تزریق از بروز عوارض و خطرات جدی جلوگیری می کند و باعث می شود شما با خیال راحت برای این جراحی لاغری اقدام کنید و از نتیجه آن راضی باشید.