چاقی به عنوان مادر الامراض شناخته شده است؛ چرا که می تواند مسبب بسیاری از بیماری ها و مشکلات باشد. چاقی علاوه بر اینکه منجر به بر هم خوردن تناسب اندام افراد می شود؛ خطر ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، کیست تخمدان، بیماری قلبی، مشکلات مفاصل و … را نیز افزایش می دهد. ما در این نوشتار قصد داریم به رابطه چاقی و کمر درد و روش های درمان کمر درد ناشی از چاقی بپردازیم. با ما همراه باشید.
با اینکه رابطه چاقی و کمر درد به طور قطع ثابت نشده است؛ اما شواهد موجود نشان می دهند که افراد چاق با BMI (شاخص توده بدنی) بالای 30 بیش از سایر افراد در خطر ابتلا به کمر درد یا سایر دردهای مفصلی مثل زانو درد هستند.
البته این بدین معنا نیست که همه افرادی که شاخص توده بدنی بالای 35 دارند حتما کمردرد ناشی از چاقی را تجربه می کنند؛ بلکه بیشتر از سایر افراد در معرض چنین مشکلاتی قرار دارند.
ستون فقرات وظیفه حمل کل بدن را بر عهده دارد و توزیع بارهای اضافی در حین استراحت و فعالیت بدنی نیز بر عهده ستوان فقرات است.
در صورتی که فرد دچار اضافه وزن باشد؛ بنابراین ستون فقرات وی باید بار اضافی بیشتری را حمل کند و پس از گذشت اضافه وزن از حد خاصی، دیگر ستون فقرات قادر به توزیع درست بار نمی باشد و در نتیجه موجب آسیب به مهره های ستون فقرات و کمر درد سیاتیک می شود. ستون فقرات کمری بیش از سایر بخش های ستون فقرات نسبت به وزن اضافی آسیب پذیرتر است.
همان طور که گفتیم اضافه وزن می تواند به ستون مهره ها آسیب زیادی وارد کند. انواع کمردردهای ناشی از چاقی و اضافه وزن عبارتند از:
چاقی شکم باعث کشیده شدن لگن به سمت جلو می شود که به این اختلال لوردوسیس گفته می شود. به دلیل اینکه این اختلال به مرور باعث افزایش گودی کمر می شود؛ در نتیجه عضلات کمر تحت فشار قرار می گیرند و سفت می شوند.
در صورتی که جلو آمدن شکم به ستون فقرات نیرو وارد کند افراد در قسمت پایین کمر درد غیرقابل تحملی را تجربه می کنند.
بیشتر بخوانید: 4 راه موثر برای لاغری شکم و پهلو بدون جراحی
افزایش وزن و دیسک کمر رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. برای مثال در ساده ترین حالت ممکن چاقی و اضافه وزن، فشار زیادی به دیسک کمر وارد می کند که منجر به ساییدگی دیسک کمر نیز می شود.
در صورتی که نسبت به لاغری و کاهش وزن اقدام نکنید و مدت زمان بیشتری دچار اضافه وزن و چاقی باشید، احتمال ساییدگی دیسک کمر از 30 الی 79 درصد افزایش پیدا می کند.
رژیم غذایی افراد چاق اصولا ناسالم است. به همین دلیل اکثر آنها با مشکلی به اسم پوکی استخوان مواجه می شود.
یکی از دست آوردهای مهم چاقی بروز آرتروز و آرتریت روماتوئید است؛ زیرا اضافه وزن فشار مضاعفی به مفاصل وارد می کند. این فشار التهاب مفاصل ستوان فقرات را افزایش می دهد و حتی منجر به بروز آرتروز می شود.
در چنین مواقعی برای کاهش درد ناشی از آرتروز و همچنین پیشگیری از پیشرفت آرتروز در کنار روش های درمانی، کاهش وزن و لاغری را نیز به شدت توصیه می کنند.
همان طور که گفتیم چاقی و کمر درد با هم ارتباط تنگاتنگی دارند، اما افرادی که دچار اضافه وزن هستند می توانند با انجام چند راهکار ساده کمر دردشان را درمان کنند. به این ترتیب که با گرفتن رژیم لاغری و انجام ورزش های مختص کاهش وزن، کمر درد خود را کاهش دهند و یا حتی درمان کنند.
افرادی که با کمر درد ناشی از چاقی دست و پنجه نرم می کنند؛ حاضر به انجام هر کاری برای تسکین درد خود هستند. برخی ممکن است به سمت تزریق مسکن یا حتی عمل جراحی روی بیاورند که هر دوی این روش ها عوارض و خطرات مختص خود را دارند.
با انجام روش های زیر می توانید به طور طبیعی و سالم وزن خود را کم کنید: